Φυσική ανάπλαση του κόλπου και του αιδοίου με Erbium Yag Laser σαν μέτρο πρόληψης και θεραπείας

Η γήρανση είναι η φυσική διαδικασία που χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση ρυτίδων και χαλάρωσης εξαιτίας της εξασθένισης των ινών του κολλαγόνου. Με το πέρασμα των χρόνων οι ιστοί του κόλπου και του αιδοίου χαλαρώνουν, χάνοντας τη λειτουργία και ζωτικότητα τους. Οι ορμονικές μεταβολές κατά την κύηση και ο φυσιολογικός τοκετός επιφέρουν επίσης σημαντική χαλάρωση στα τοιχώματα του κόλπου, με αποτέλεσμα τη μείωση της σεξουαλικής ικανοποίησης και τον κίνδυνο πρόπτωσης της μήτρας σε μεγαλύτερη ηλικία.

Η παχυσαρκία, το άσθμα που προκαλεί παρατεταμένο βήχα, η άρση βαρειών αντικειμένων και η σκληρή χειρονακτική εργασία, επιβαρύνουν διαχρονικά επίσης τα τοιχώματα του κόλπου. Οι αλλαγές αυτές, μπορεί να έχουν σοβαρές φυσιολογικές και ψυχολογικές επιπτώσεις στις ίδιες τις γυναίκες και στις σχέσεις τους. Μέχρι τώρα η μόνη αποτελεσματική λύση, ήταν η χειρουργική επέμβαση με μόνο 50% επιτυχία, 7 χρόνια μετά από την εγχείρηση.

Το ERBIUM YAG Laser προσφέρει με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια την εναλλακτική λύση στη χειρουργική επέμβαση. Προσφέρει άμεσα σύσφιξη του κόλπου στον οικείο χώρο του ιατρείου και σε λιγότερο από 30 λεπτά, με άμεση επιστροφή της ασθενούς στην εργασία της. Είναι ανώδυνη και μη-επεμβατική θεραπεία. Τα αποτελέσματα επιτυγχάνονται σε 1-2 συνεδρίες και είναι ορατά, αισθητά και μόνιμα. Το ERBIUM YAG Laser μοιάζει με κολπικό υπέρηχο, ενώ η θερμική ενέργεια του ενισχύει αποτελεσματικά τη δομή του υπάρχοντος κολλαγόνου και διεγείρει τη δημιουργία νέου. Η θεραπεία αποτελεί καινοτομία στο χώρο της γυναικολογίας και προσφέρεται για θεραπευτικούς και κοσμητικούς λόγους. Επιδρά στο επιθήλιο και στο συνδετικό ιστό,  επιτυγχάνει μια πλήρη ανάπλαση του κόλπου και του περινέου, ανανεώνοντας τους ιστούς δομικά και λειτουργικά. Αποτελεί την καλύτερη λύση για την ακράτεια ούρων, χαλάρωση του κόλπου και την ανάπλαση του περινέου. Τα αποτελέσματα των θεραπειών είναι εκπληκτικά για τη φυσιολογία και την ψυχική ανάταση της γυναίκας.

Οι θεραπείες που προσφέρει στη Γυναικολογία το ERBIUM YAG Laser 

Με 2 συνεδρίες θεραπεύει την ακράτεια των ούρων

Με 2 συνεδρίες την κολπική χαλάρωση

Με 1-2 συνεδρίες τη ξηρότητα του κόλπου

Με 4-6 συνεδρίες βελτιώνει ικανοποιητικά την κολπική πρόπτωση της μήτρας (στάδιο 1 και 2)

Με 1 συνεδρία την ανάπλαση του περινέου